Blog ‘Joyful ondernemen’ deel 3 – Ben jij een ambitieuze ondernemende vrouw?

Als je ambitieus bent, wil je alles eruit halen wat erin zit. Je wilt knallen, er helemaal voor gaan, maar het is dan wel belangrijk dat je de juiste condities schept om jezelf helemaal te kunnen ontplooien. ‘Omgeving is sterker dan wilskracht’, is een uitspraak van de Amerikaanse topspreker, coach en ondernemer Tony Robbins (van de seminar ‘Unleash The Power Within’).

  1. Met wie spendeer jij de meeste tijd?

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er veel waarheid zit in de uitspraak van Tony. Het maakt niet uit hoe hard je wilt gaan, als je omgeving jou niet ondersteunt in de groei die je door wilt maken, wordt het erg lastig om je doelen te bereiken. Het is dus belangrijk om gelijkgestemden om je heen te verzamelen, vrouwen die ook ambitieus zijn en het liefst al een flink aantal stappen verder zijn dan jij.

Ik ben de afgelopen jaren veel naar seminars, bijeenkomsten en netwerkevents gegaan om succesvolle mensen om me heen te verzamelen. ‘Met wie je tijd spendeert, is wie je wordt: verander je leven door bewust mensen om je heen te verzamelen die hogere doelen stellen’, ook een uitspraak van Tony.

  1. Ga om met gelijkgestemden

Succes in wat jij wilt bereiken wordt onvermijdelijk als je met gelijkgestemden omgaat en leert van rolmodellen, ondernemende vrouwen die er helemaal voor gaan. Het is lastig om uit je omgeving te groeien, want je gaat je altijd aan je omgeving aanpassen. Als je ambitieus bent, wilt groeien, je doelen wilt bereiken, verander dan je omgeving en ga om met de mensen op het niveau waarop jij wilt opereren.

  1. Verander van omgeving

Zelf vlieg ik regelmatig naar Los Angeles en verblijf ik er minstens een paar maanden per keer dat ik er ben. Het is een prachtige omgeving en ik krijg er zoveel inspiratie! Dit komt niet alleen door het heerlijke weer, maar ook door de mensen die ik ontmoet. Velen zijn expats of komen uit andere delen van Amerika en hebben dromen die ze willen waarmaken. Hierdoor heeft deze omgeving een ‘vibe’ die onbeschrijfelijk is, en dat voelt heel goed voor mij als creatieve en ambitieuze female entrepreneur.

20171003 Sentini 1

  1. Bezoek hotspots

Een tijdje ging ik regelmatig naar restaurant Dauphine, vlakbij het Amstelstation in Amsterdam; dat zit in hetzelfde gebouw als radiostation BNR en de redactie van Het Financieele Dagblad. Daar kwam ik een aantal keer Humberto Tan tegen, die daar toentertijd een radioprogramma presenteerde. Het was dus logisch voor hem om te lunchen of andere afspraken te hebben in dat restaurant. We begroetten elkaar en maakten kort een praatje. Dat kon, aangezien we elkaar niet lang geleden ontmoet hadden op een event waar ik dagvoorzitter was en hij een prijs uitreikte. Het feit dat ik vaak in Dauphine zat wanneer ik zakelijke afspraken had, maakte de kans groter dat ik mensen zoals hij tegen het lijf liep. En je weet nooit welke kansen eruit kunnen voortvloeien. Zorg ervoor dat je in de juiste situaties terechtkomt om je kans op succes te vergroten. Bedenk een aantal hotspots waar mensen rondlopen die succesvol zijn of iets ambiëren. Vraag jezelf af:

  • Met wat voor typen mensen wil jij meer omgaan?
  • Op welke plekken hangen succesvolle mensen uit? (Denk aan restaurants en events.)
  • Als je iemand kent of over iemand leest die je inspireert, waar gaat hij /zij dan naartoe om zelf te netwerken en inspiratie vandaan te halen?
  • Waar gaan mensen met wie je in contact wilt komen naartoe om hun collega’s te ontmoeten?
  • Welke mensen inspireren jou om actie te ondernemen?
  • Hoe kun je het beste mensen om je heen verzamelen die samen met je brainstormen? Die op je ideeën schieten en er nieuwe elementen aan toevoegen?

Meer lezen over Sentini? Ga naar haar andere blogs.

 

 

 

Spring naar toolbar