Interview met Claudia Koehoorn over haar boek ‘JIJ – Kracht Quotes voor vrouwen’

Alkmaarse Claudia Koehoorn schreef ‘Jij, krachtquotes voor vrouwen’. Daar wilde WomanLink meer over weten!

Op een druilerige maandagochtend loop ik door de nog rustige binnenstad van Alkmaar. In d’Oude Stad kom ik aan bij de praktijk van Claudia Koehoorn: Jouw Transformatie. Ik word hartelijk ontvangen in de gezellige ruimte, op een kussen ligt haar hulphond. De praktijk is kleurrijk en de lichtjes die er hangen zijn een mooi contrast met deze donkere dag.

Ik vraag Claudia wanneer ze haar praktijk is begonnen.
‘Ik ben met veel plezier lang werkzaam geweest in de PR & communicatie. Ik gebruikte mijn psychologiekennis om te verkopen en zette verkoopteams in hun kracht en coachte werknemers. Ik was altijd geïnteresseerd in de drijfveren van mensen. Toen ik ziek werd en wist dat ik lang op bed zou liggen ben ik psychologie gaan studeren. Tijdens mijn studie ontdekte ik al snel dat alle bekende methodieken en therapievormen in de psychologie door mannen zijn gecreëerd – We kennen allemaal Freud en Jung wel. Dit betekent dat psychologie zoal we het kennen vooral gericht is op het mannenbrein’.
Ze was zich er toen al bewust van dat vrouwen anders met problemen omgaan dan mannen en wilde daar iets mee doen.
‘Ik vond een methodiek uit Australië die specifiek gericht is op het vrouwenbrein. In 2016 rondde ik deze studie af. Binnen een week heb ik mijn baan opgezegd, ik wist dat ik er volledig voor wilde gaan. Ik schreef me in bij de KvK en ik vond in april 2017 de ruimte aan het Fnidsen. Er moest veel aan gebeuren, maar het is een prachtige uitnodigende plek geworden waar klanten zich welkom en thuis voelen. Inmiddels heb ik al honderden mensen geholpen om in hun eigen kracht te staan. Het grootste gedeelte van mijn klanten is vrouw, maar ik help ook mannen en stellen. Ik werk samen met iemand die gespecialiseerd is in HSP en iemand gespecialiseerd in burn-out. Ik geloof niet in concurrentie, wel in elkaar versterken. En het belang van de klant staat altijd voorop.’

Hoe ben je op het idee gekomen om je boek ‘Jij, krachtquotes voor vrouwen’ te schrijven?
‘Mensen in mijn omgeving vroegen steeds vaker ‘wil je niet een boek schrijven?’. Over mijn eigen leven, hoe het is om te leven met een hulphond bijvoorbeeld. Het schrijven van een boek leek me teveel tijd vragen en ik ben van mening dat een boek schrijven vanuit een innerlijke drang moet komen. Ik houd persoonlijk ook meer van direct kennis overdragen,
waarbij de ander centraal staat. Een boek is uiteraard meer eenzijdig.
Tijdens mijn werk gebruik ik veel quotes; tijdens sessies, op social media en ik app ze naar klanten. Om ze tussen sessies in kracht en motivatie te geven. Er werd vaak gereageerd met ‘precies wat ik nodig had, daar kan ik verder mee!’. Ik houd er van om mensen te motiveren en inspireren, quotes zijn een makkelijke tool om dit te verwezenlijken.
Door corona en omdat ik zelf ziek werd, had ik meer tijd. Opeens bedacht ik me: quotes passen bij mij. Dáár wil ik een boek van uitgeven. Ik belde de uitgever en zij was direct enthousiast. Ik wilde het nog leuker maken, door illustraties toe te voegen. Via Instagram vond ik Amber van Studio Pioen. We hadden meteen een klik en ze stelde veel vragen over wat ik wilde en ontwierp prachtige, bijpassende illustraties . Zo is het boek ontstaan dat
precies bij mij past. Ik krijg er veel leuke reacties op en heb vele mooie reviews mogen ontvangen!’
Jij, krachtquotes voor vrouwen is te koop via haar website.

Claudia verloot maar liefst 3 van haar boeken onder de volgers van WomanLink! Dit jaar is het thema van Internationale Vrouwendag: ‘Invloed met Impact’. Een thema dat positiviteit uit dient te stralen, omdenken in een pure vorm…. Daar sluit haar boek met positieve quotes natuurlijk mooi op aan!
Hoe win je een exemplaar van Jij – Krachtquotes voor vrouwen?
Claudia maakt een positieve impact door haar boek vol met mooie, inspirerende quotes.. Hoe maak jij een positieve impact op de wereld om je heen? Je kunt je reactie achterlaten door vóór 1 februari een mail te sturen naar contact@womanlink.nl of te reageren onder onze Facebook post. De winnaars krijgen een berichtje en mogen op afspraak een boek ophalen bij Claudia.

Benieuwd naar zelfhulptools van Claudia? Ze heeft er een aantal gratis beschikbaar gesteld op haar website.

Heb jij ook een mooi verhaal om te delen?

Neem dan contact op. Misschien is dan binnenkort jouw verhaal hier te lezen.