Liefs uit Alkmaar. Interview met Lilian Cardoso van Female Force

‘Het allereerste event van Female Force daar kreeg ik zoveel positieve reacties. Het was overweldigend, want ik vroeg mezelf heel de tijd af of ik wel goed bezig was. Die reacties hebben die gedachte helemaal weggevaagd!’  Lilian Cardoso, oprichtster Stichting Female Force te Rotterdam en deelnemer Kracht on Tour Rotterdam.

Vanuit Rotterdam was Lilian te gast als spreker tijdens de Internationale Vrouwendag in Alkmaar die georganiseerd werd door WomanLink. Om haar inspirerende verhaal te delen over hoe zij haar netwerk heeft ingezet om een stap verder te komen. Dat is ook wat Lilian aanspreekt in deze stad is, dat al die vrouwen die de verbinding en samenwerking met elkaar opzoeken met het platform Womanlink.

Lilian is een creatieveling en krijgt op de meest rare momenten inspiratie. Ze zat zelf in een burn out en was haar motivatie kwijt. Zelf is zij niet zo van het thuis zitten meer echt een stuiterbal, dus de muren kwamen op haar af. Ze is toen naar een buurthuis gegaan om daar een kopje thee te gaan drinken. Zo ontmoette en raakte ze in gesprek met vrouwen die daar dagelijks kwamen. Op een gegeven moment was zij van diverse vrouwen cv’s en sollicitatiebrieven aan het checken. Daar begon eigenlijk haar plan te groeien om vrouwen in hun eigen kracht te zetten, met elkaar te verbinden en zelfredzaamheid te bevorderen.

De naam Female Force betekent niets anders dan vrouwenkracht! Toen Lilian haar idee voor een vrouwenorganisatie aan het uitschrijven was, was dit de eerste naam wat in haar opkwam. Dus dat heeft ze gewoon zo opgeschreven en zij vindt het ontzettend bij haar passen. Ze wordt er helemaal blij van als ze het uitspreekt.
Lilian is begonnen met 10 onderneemsters en sindsdien is ze alleen maar gegroeid. Ze werkt graag samen waardoor ze ontzettend veel samenwerkingspartners heeft die de groei van Female Force alleen maar toejuichen. Stichting Female Force is voornamelijk in Rotterdam actief geweest, maar door hun netwerk hebben zij nu een concept, genaamd Female Force Ladies Fair, waarmee zij het hele land door gaan toeren.

Stichting Female Force is een inspiratienetwerk en platform die de kracht van vrouwen versterkt en ontwaakt. Het streven is om vrouwen de juiste tools te geven om hun ambities na te streven, krachten te bundelen, bevorderen van participatie en zelfredzaamheid, netwerken, binding, bewustzijn te creëren, ontplooien van de eigen kracht en vooral uit de comfort zone te treden. Female Force inspireert, verbindt, versterkt en initieert!
Lilian haar toekomstplannen is om ondernemende vrouwen werkgelegenheid te bieden zodat zij ook andere vrouwen in hun eigen kracht kunnen zetten, de passie projecten. Hier wordt aan gewerkt in hun hoofdkantoor. Daarnaast wil de stichting uitgroeien tot een BV.
Wil je meer weten kijk op website Stichting Female Force en Facebook Stichting Female Force.

Heb jij ook een mooi verhaal om te delen?

Neem dan contact op. Misschien is dan binnenkort jouw verhaal hier te lezen.