INTERNATIONALE VROUWENDAG 2022

Thema 2022: V/M Solidariteit – De kracht voor verandering

Internationale Vrouwendag 2022: V/M Solidariteit – De kracht voor verandering

8 maart was het Internationale Vrouwendag, dit jaar was het thema ‘M/V Solidariteit - De kracht van verandering’. Het is tijd dat mannen, vrouwen en iedereen die zich daarbuiten of daar tussenin identificeert zich gaat inzetten voor betere gender emancipatie. Alleen samen kunnen we voor verandering zorgen.  

WomanLink heeft de krachten gebundeld met meerdere (vrouwen)organisaties om samen een gratis festival te organiseren op 6 maart bij Podium Victorie in Alkmaar. 

Senna Brammer heeft het festival gehost en onze burgemeester Anja Schouten was aanwezig om het festival officieel te openen door 2 lintjes aan elkaar te binden. 

Van 13:00 tot 17:00 konden deelnemers over de markt lopen, luisteren naar de verhalen van inspirerende sprekers of deelnemen aan verschillende gratis workshops. De workshops waren  zeer divers en toegankelijk van jong tot oud. Denk hierbij aan een workshop van Amnesty over het aangaan van dialogen over lastige onderwerpen, het vergroten van je Werkgeluk bij Myrna, meer leren over genderdiversiteit en seksualiteit tijdens een workshop van Safespace Alkmaar maar ook aan toneelles voor kinderen. 

Ook op de markt was er een grote mate van diversiteit aanwezig: krijg informatie over vrouwelijk ondernemerschap bij de stands van Zij Onderneemt en Vrouw in Bedrijf, teken de petities van Amnesty,  laat een portretfoto maken door River, leer wat media platform Shuffle, wijkcentra en Jongerenplatform regio Alkmaar voor onze stad betekenen, kunst kijken en maken,  doe een dansje bij de stand van CultuurKartel en laat je haar bijwerken door Linda van Hairymerrie. 

In totaal waren er zo’n 10 verschillende workshops waar je gratis aan deel kon nemen.

Agenda

september

08sepHele dag01oktTheaterwandeling ‘Wie de f* is Trijn’Theaterwandeling(Hele dag) Type activiteit:Cultuur

Kijk hier de livestream terug van het Internationale Vrouwendag Festival 2021- Powered by WomanLink

Live vanuit Podium Victorie
Zondag 7 maart 2021

Foto's: Sylvia Haver

WomanLink Festival voorgaande jaren

WomanLink Festival voorgaande jaren

Wil je WomanLink op de voet volgen?