OVER WOMANLINK

‘Wij zetten ons in om zaken als emancipatie, gelijkwaardigheid en inclusie bespreekbaar te maken.’


Linda Frans en Nathalie Kamp 

Projectteam WomanLink

PHOTO-2022-08-31-08-00-33

Wij zijn er voor jou

Als projectteam zijn we een link tussen de vrouwenorganisaties in regio Alkmaar. We komen regelmatig bijeen en bundelen de krachten. Wil je weten welke vrouwenorganisaties dit zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen? Je leest het op onze pagina over onze samenwerkingen!

Het ontstaan van WomanLink

Annemiek Klever was sinds 2004 betrokken bij het 8 Maart Comité Alkmaar en organiseerde vanaf 2009 de High Heels Run’, een ludieke hardloopwedstrijd op hakken, die jarenlang het spectaculaire startschot werd voor Internationale Vrouwendag. In die tijd groeide het verlangen om een platform voor vrouwen in Alkmaar te realiseren, met Women Inc. als voorbeeld en inspiratiebron.

Samen met een kerngroep van 5 enthousiaste, gedreven vrouwen ontstond WomanLink. Deze groep werd steeds groter, met een diversiteit aan vrouwen. Niet alleen vierden ze elk jaar Internationale Vrouwendag, ook zetten zij zich in voor o.a. het aan de kaak stellen van hart- en vaatziektes in navolging van de landelijke actie van Women Inc. en ondersteunden zij o.a. initiatieven om vrouwen in Bosnië te helpen.

Het team

 • Linda Frans

  Projectteam

  Sociaal

  Positief

  Organisatietalent 

 • Nathalie Kamp

  Projectteam

  Creatief

  Ondernemend

  Enthousiast

 • Marije Roozendaal

  Voorzitter

  Ondernemend

  Verbindend

  Maatschappelijk betrokken

 • Manon Hielkema

  Penningmeester

  Secuur

  Behulpzaam

  Doelgericht

 • Dorien Modderman-Berkhout

  Bestuurslid

  Gepassioneerd

  Ondernemend

  Alkmaar Prachtstad

Strategische doelen

 • Favicon WomanLink

  WomanLink is hét platform voor verbinding en versterking van vrouwen en vrouwenorganisaties in regio Alkmaar.

 • Favicon WomanLink

  WomanLink is hét aanspreekpunt voor gemeenten in regio Alkmaar als het gaat om vrouwenzaken en specifiek voor activiteiten rondom 8 maart (internationale vrouwendag).

 • Favicon WomanLink

  WomanLink zet zich met veel enthousiasme in voor de gemeente en maakt verbindingen binnen (en buiten) de regio om maatschappelijke thema’s bespreekbaar en zichtbaar te maken.

Oorspronkelijk opgericht als Stichting Vrouwen Netwerk Alkmaar, wordt WomanLink al sinds 2005 ondersteund door middel van subsidie vanuit de Gemeente Alkmaar.

De Gemeente Alkmaar zet zich in voor de Sustainable Development Goals, zoals geformuleerd door de Verenigde Naties. Hier horen natuurlijk ook vrouwenzaken bij.

 • global-goals_05_1-300×300

  De Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 5, Gendergelijkheid, staat hierbij dus centraal.

Betrokkenheid gemeente Alkmaar

 • Gemeente Alkmaar ondersteunt de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen
  (SDGs – Sustainable Development Goals), die zijn
  vastgesteld door de Verenigde Naties, als de nieuwe
  mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030.

De missie van gemeente Alkmaar

“Wij staan voor een inclusieve samenleving; een gemeente waar niemand wordt uitgesloten. Wij zijn er voor mensen van alle culturen, kleuren en geloven. Zwart en wit, gelovig en seculier, hetero- en homoseksueel; wij nemen alle Alkmaarders serieus. Wij geloven in de kracht van diversiteit. Wij vinden dat wij als lokale overheid een belangrijke rol hebben om mensen onbevangen en respectvol tegemoet te treden.

Alle thema’s in dit coalitie-akkoord zijn van belang om te komen tot een evenwichtige ontwikkeling van onze gemeente. De rode draad die speelt bij alle opgaven waar wij voor staan, is het zoveel mogelijk ondersteunen van initiatieven vanuit de samenleving. Uiteindelijk wordt de gemeente vooral gevormd door de inwoners, bedrijven en instellingen die daar met elkaar een gemeenschap van maken.”