oktober 2022

06okt19:0021:30De wondere wereld van vrouwelijke gezondheidsklachten.19:00 - 21:30 Organisator: WomanLink Type activiteit:Evenement

Organisator

WomanLinkcontact@womanlink.nl

Details evenement

Mirjam Kaijer (journalist, columnist en oud verpleegkundige) spreekt over vooroordelen tegenover gezondheidsklachten van vrouwen in de zorg.

Wist je dat 80% van de patiënten met onverklaarde klachten vrouw is? Zo is 75% van de mensen die last hebben van een auto-immuunaandoening vrouw en krijgen vrouwen 2 keer zo vaak een depressie als mannen. Hiervoor zijn geen duidelijke oorzaken, omdat wetenschappelijk onderzoek naar gezondheidsklachten vooral plaatsvond op mannen. Hierdoor worden vrouwen niet adequaat behandeld of onterecht gepsychiatriseerd waarbij hun klachten bijvoorbeeld worden afgedaan met de stempel ‘burn out’.

Mirjam Kaijer, zelf opgeleid als verpleegkundige, schreef naar aanleiding van haar eigen ervaring met onverklaarde gezondheidsklachten het boek ‘Ik ben geen man’ en richtte de stichting Voices for Women op. In september gaat zij in gesprek met de Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers. En op 6 oktober komt zij naar Bibliotheek Alkmaar Centrum!

Mirjam zal vertellen over de vooroordelen tegenover gezondheidsklachten van vrouwen in de zorg en zal haar eigen ervaringen delen. Ook neemt zij een jong vrouw mee die haar ervaring met ons zal delen.

WomanLink organiseert in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard en Health Podium Preventie deze interessante avond.
Koop je ticket hier €6,20 (incl kosten ticketservice):

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-de-wondere-wereld-van-vrouwelijke-gezondheidsklachten-411956893157

 

Meer

Tijd

(Donderdag) 19:00 - 21:30

Laat een reactie achter