maart 2023

14maa20:0022:00Lezing Dido MichielsenLezing 20:00 - 22:00 Type activiteit:Cultuur

Details evenement

Lezing Dido Michielsen

Dido Michielsen is journaliste en schrijfster van diverse non-fictie boeken. Op 3 september 2019 verscheen haar debuutroman Lichter dan ik. Deze historische roman speelt in Nederlands-Indië, eind 19e eeuw en de inspiratiebron ervoor is haar betovergrootmoeder. Deze Javaanse vrouw was een njai, de huishoudster/bijzit van een Nederlandse officier, een verschijnsel dat in de kolonie heel gebruikelijk was.

Op 27 oktober 2022 verschijnt het vervolg: Engel en kinnari. Opnieuw een historische roman, ditmaal over een dochter die op zoek gaat naar haar moeder en haar plaats in de standenmaatschappij van Nederlands-Indië. Officieel is zij gelijkgesteld aan de Europeanen, maar als ze in de spiegel kijkt, ziet ze iets anders.

Daarnaast wil de schrijfster met Engel en kinnari laten zien hoe vrouwen zich rond 1900 beginnen te emanciperen en hun eigen keuzes durven te maken. De hoofdpersoon Louisa kan hierin meer stappen zetten dan haar moeder Isah uit Lichter dan ik, vanwege haar afkomst en het tijdsgewricht.

Gratis toegang, maar graag van tevoren aanmelden.

Lezing Dido Michielsen | dinsdag 14 maart 2023 | Bibliotheek Kennemerwaard (op-shop.nl)

Meer

Laat een reactie achter