januari 2023

18jan19:0021:15Symposium EVA = geen ADAM19:00 - 21:15 Organisator: Stichting Voices for Women Type activiteit:Evenement

Organisator

Stichting Voices for Women

Details evenement

Het vrouwenlichaam wordt anders ziek dan het mannenlichaam, maar de geneeskunde en gezondheidszorg zijn voornamelijk gebaseerd op de man. Dit leidt voor vrouwen vaak tot het laat of onjuist stellen van diagnoses en tot verkeerde behandelingen.

De meeste zorginstellingen in Nederland zijn nog niet met genderspecifieke zorg gestart, terwijl de cijfers er niet om liegen. Van alle patienten met onverklaarde gezondheidsklachten is 80% vrouw en van alle patienten met een auto-immuunaandoening is 75% vrouw. Dit is slechts een kleine greep uit de schokkende feiten.

De stichting Voices for Women is aanjager van genderspecifieke zorg en heeft als doel de zorgverlening voor vrouwen te verbeteren. De Gemeente Hoorn heeft samen met de andere Westfriese gemeenten de stichting afgelopen jaar financieel ondersteund en is medeorganisator van deze avond.

De avond die geopend wordt door Minister Ernst Kuipers – vormt de aftrap van meer bewustwording, voor de verhalen van vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten een gezicht te geven. Deze verhalen worden onderbouwd door sprekers uit de wetenschap en de medische wereld.

Praktisch
Datum: woensdag 18 januari 2023
Locatie: Park Schouwburg, Westerdijk 4 in Hoorn
Inloop: 19.00 uur
Eindtijd: ca 21.15 uur

Aanmelden:

http://www.hoorn.nl/evaisgeenadam

Meer

Tijd

(Woensdag) 19:00 - 21:15

Laat een reactie achter